Se spune despre bucătăria britanică medievală că este raiul condimentelor exotice, bucatele acestui popor abundând în tot felul de secrete picante, iuţi, dulci şi aromate. Că uzează în reţetele sale de multă carne, pe care o îmbracă în foi de plăcintă sau o frăgezesc în sosuri nemaipomenite, stropite cu băuturi şi îndulcite cu miere. În cinstea acestui fast al gustului britanic, tipografia Paideia a închinat o carte tipărită pe hârtie manuală, în ediţie de lux, urmând o tehnică mai veche de 1000 de ani, doar pentru a asocia calitatea hârtiei autentice cu sărbătoarea reţetelor britanice de odinioară. Gândiţi-vă că pentru a obţine o „şarjă” de câteva sute de foi de hârtie manuală, este nevoie de săptămâni întregi de muncă, şi asta doar pentru a aduce un tribut valorilor autentice, valorilor trecutului. Aşadar, o carte de lux, extrem de rară, amprentată cu patina timpului, ilustrând povestea de succes a gastronomiei medievale englezeşti, prin reţete care vor lăsa gura apă oricărui gurmand.Pentru ca pofta de bucate alese să poată fi îndurată de-a lungul lecturării acestor minunate reţete, cartea vine însoţită de un vin dulce românesc: Prince Stirbey -Tamaioasă Romanească Dulce, 2010 (75 cl). În ton cu secretele gastronomiei britanice se dovedeşte a fi şi acest admirabil vin, produs specific podgoriei Drăgăşani, bun tovarăş al bucatelor de tot felul, dar mai cu seamă al celor dulci. Condimentele bucătăriei englezeşti le regăsim şi în aroma acestui vin monumental cu iz de scorţişoară, fructe exotice, trandafir şi aroma de muscat. Plus mierea sa inconfundabilă, dulceaţa strugurilor Drăgăşani, prezentă şi-n sofisticatele bucate ale Angliei.Un cadou rar, deliciu al aromelor de calitate, care va bucura peste măsură sufletul şi trupul norocosului posesor, invitat a-şi da frâu liber poftei de dulce şi de frumos!
Informatii conformitate produs