Icoana Sfânta Familie, by Credan placata cu aur - made in Spain

550 RON
 • BONUS* 150 lei la fiecare 300 lei achizitionati
 • CASTIGI 27 de puncte de fidelitate. 1 punct = 1 RON
 • GRATUIT o bijuterie de 100 lei, la abonarea la newsletter
 • LIVRARE GRATUITA, in 24 de ore, peste 200 lei
 • *Vezi detalii bonus
Momentan indisponibil Cod Produs: ALI563
Wishlist Alerta stoc Informatii

Descriere Produs

Un emoţionant cadou pentru cei dragi, constând într-o icoană făurită în Spania şi placată cu aur, ce întruchipează cu măiestrie Sfânta Familie. O alegere aparte în materie de cadouri pentru femei sensibile, iubitoare de artă şi cu înclinaţii spre religiozitate.


Beneficii:

Orice persoană care apreciază arta, decoraţiunile pentru casă distinse şi împărtăşeşte valorile creştine va fi surprinsă de nobleţea acestui cadou deosebit. Valoarea intrinsecă a acestui obiect de cult religios, precum şi stilul inconfundabil al obiectelor de artă şi de decor spaniole, sunt aspecte ce ne asigură că o asemenea icoană va impresiona deopotrivă oamenii puternici din viaţa noastră, parteneri de afaceri sau lideri, cât şi de orice doamnă adoratoare de frumos şi cu înclinaţii spre spiritualitate.

Avantaje:

Valoarea artistică a acestei splendide icoane este ilustrativă migalei şi măiestriei artizanilor spanioli care au făurit-o. Icoana înfăţişează imaginea sacră a Sfintei Familii şi este impresionantă prin detaliile şi simbolurile creştine reprezentate. Înnobilată cu aur şi realizată după tehnici laborioase, icoana Sfânta Familie va aduce un plus de frumuseţe încăperii în care este aşezată şi, mai presus de toate, este de un real folos sufletului destinatarilor săi, îndemnând spre împlinirea dragostei, urmării căii drepte şi săvârşirii binelui, indiferent de împrejurări. Nu în ultimul rând, icoana Credan poate fi aşezată atât pe perete, cât şi pe birou, fiind prevăzută cu un discret suport metalic pentru susţinere. De asemenea, reprezentarea iconografică  făurită în Spania vă este oferită într-o elegantă cutie cadou din partea producătorului Credan.

Personalizare:

Acest produs se poate personaliza prin aplicarea unei placute argintii sau aurii din plastic, gravata cu mesajul dorit de dumneavoastra. Un astfel de model este prezentat in pozele suplimentare.

Placuta se poate aplica direct pe spatele produsului.

Serviciu oferit GRATUIT. Termen de personalizare: 24 de ore in plus.

Caracteristici:

Material: Lemn acoperit cu straturi multiple de lac, decoratiuni placate cu aur galben;

Culoare: Multicolor;

Mărime: Lungime – 17 cm; Lăţime – 14 cm;

Ţara de provenienţă: Spania;

Brand: Credan.

Povestea cadoului:

Exemplul Sfintei Familii, redat cu măiestrie în preţios de maeştrii Credan, are menirea de a ne motiva să ne clădim  şi să ne consolidăm propriile familii urmând modelul sfintelor învăţături şi bazându-ne pe valori pozitive, pe credinţă, bunătate, sinceritate, respect şi dragoste. Iosif, Fecioara Maria şi Iisus alcătuiesc exemplul de urmat al Sfintei Familii şi fiecare dintre noi ar trebui să preţuim drept sfântă propria noastră familie.

Pentru a înţelege mai bine ce fel de materiale stau la baza icoanelor Credan, câtă muncă, măiestrie şi migală implică desăvârşirea fiecărei piese în parte, vă prezentăm în cele ce urmează paşii realizării lor:

Procesul 1:

Primul pas este pregătirea materialului textil. Pentru a pregăti materialul, se aplică 8-10 straturi de amestec de ghips şi apă. Fiecare strat se aplică numai după ce stratul anterior s-a uscat complet. La final, când toate straturile sunt uscate, se şlefuieşte suprafaţa pentru a permite aderarea perfectă a vopselei.

Procesul 2:

Acum se trasează pe ţesătură liniile, contururile principale ale imaginii. Se trasează şapte straturi groase pe suprafaţa ce va fi acoperită de aur. Apoi se aplică un strat de clei special şi se pastrează ţesătura într-o încăpere specială, ferită de praf, timp de 12 ore.

Procesul 3:

Acum este momentul când se aplică foiţele de aur de 24 carate pe ţesătura pregatită la pasul anterior. Fiecare foiţă se aşează astfel încât să acopere marginile celei de dedesubt. După 24 de ore, se curăţă cu atenţie pentru a elimina particulele de aur nefixate. În final, se aplică un strat fin de lac, pentru a proteja foiţele de aur.

Procesul 4:

Culorile sunt preparate amestecând pigmenţi uscaţi cu gălbenuş de ou diluat în apă cu oţet. În cazul icoanelor bizantine, culorile se aplică de la cele mai întunecate nuanţe la cele mai deschise. Odată ce culorile întunecate au fost aplicate, cele mai deschise sunt folosite pentru celelalte zone, cum ar fi pielea - care este colorată cu o nuanţă transparentă de siena.

Procesul 5:

În acest moment, tonurile luminoase sunt obţinute prin armonizarea nuanţelor, pentru a face o tranziţie fină de la zonele de culori închise la cele de culori mai deschise. Această tehnică necesită multă răbdare şi migală.

Procesul 6:

Ultimul pas presupune realizarea ultimelor retuşuri şi aplicarea unui strat foarte fin de lac pentru a proteja aurul şi culorile icoanei.

Povestea brand-ului:

Oferind în dar un articol CREDAN, dăruiţi un cadou de lux cu o înaltă valoare istorică şi culturală, la care se adăugă şi valoarea aurului. Persoana care va primi darul va simţi că primeşte o parte din istoria lumii, transpusă în obiecte decorative impresionante, ce invită la o călătorie în trecut. Cine este CREDAN şi care este specificul pieselor semnate de prestigioasa companie spaniolă, vă vom explica în cele ce urmează.

Povestea Credan este legată de meşteşugul transmis din generaţie în generaţie în familia Gomez din localitatea spaniolă Toledo şi care, în anul 1965, a dus la fondarea companiei “Creaciones D’Angel”, specializată în reproducerea de lucrări de artă. Un deceniu mai târziu, numele companiei devenea CREDAN – prin alăturarea lui CRE (de la creations) + DAN (de la numele fondatorului, Angel). Schimbarea denumirii brand-ului a fost însoţită de majore investiţii în tehnologie şi dezvoltarea pieţei de desfacere, respectiv în magazine de lux, în cadrul cărora sunt puse la dispoziţia clienţilor produse valoroase, unice, pline de nobleţe şi de valoare intrinsecă.

Calitatea materialelor folosite, inclusiv aurul de 24 carate, precum şi rafinamentul şi eleganţa fiecărei piese în parte, au atras de partea Credan faima şi aprecierea mondială – regi, prinţi, şeici, ambasadori şi alte personalităţi marcante ale lumii devenind clienţi fideli ai prestigioasei companii spaniole. Toate articolele de lux Credan sunt fabricate în Toledo, Spania, şi sunt realizate de o echipă de meşteşugari cu îndelungată experienţă în domeniu. În procesul de producţie sunt folosite numai materiale  de cea mai bună calitate, la baza produselor Credan aflându-se cuprul, aurul de 18 şi 24K, argintul şi esenţe nobile de lemn. În prezent, articolele Credan sunt prezente în 75 de ţări din întreaga lume, prin intermediul celor mai prestigioase şi rafinate puncte de distribuţie, printre care şi Borealy – Cadouri de Lux.

Nota distinctivă a brand-ului Credan, faimos în întreaga lume pentru splendidele obiecte decorative pe care le semnează, constă în elaboratul proces de damaschinizare, menit să confere fiecărei piese o valoare estetică, artistică şi istorică deosebită. Numele acestui proces se datorează originii sale, care este Damasc (Siria). Acesta este procesul de făurire a unor desene folosind fire de aur de 24 şi 18K pe o bază de cupru.Procesul  debutează cu tratamentul mecanic pentru asprirea materialului de bază (cupru), asigurând astfel perfecta aderenţă a aurului. Apoi, sunt aplicate foiţe şi fire de aur de 24 şi 18 carate pentru a crea modelul – desenat, în prealabil, de mână. Pentru a obţine aderenţa perfectă a foiţelor şi a firelor de aur, materialul este ciocănit cu un burin sau cu dorn. Următorul pas este oxidarea zonelor ne-damaschinizate, realizată prin printr-o baie chimică ce conferă întregii piese o atractivă nuanţă închisă ce contrastează cu strălucirea aurului. În continuare, suprafeţele aurite sunt bătute şi procesate pentru a grava detalii de mici dimensiuni pe fiecare dintre ele, contribuind la frumuseţea rezultatului final şi atribuind fiecărei piese în parte unicitate. La final, piesele sunt lăcuite, pentru a le păstra frumuseţea neschimbată de-a lungul timpului.

Iată, succint, paşii procesului de damaschinizare ce înnobilează piesele CREDAN:

- Prin procese mecanice şi chimice se curăţă materialul de bază, întotdeauna cupru pur, pentru a obţine o fixare optimă a aurului. Grosimea bazei de cupru depinde de articolul care va fi produs, fiind cuprinsă între 0,2 şi 1,4 mm.   

- Al doilea pas implică încrustrarea aurului de 18K. Acesta se obţine amestecând aur pur, de 24K, cu argint. Grosimea stratului este de aproximativ 3 microni, aurul acesta are o nuanţă discretă de verde deschis.

- După stratul de aur de 18K, se încrustează un strat de aur de 24K . Acest strat are şi el grosimea de 3 microni.

- Al patrulea proces presupune fixarea aurului pe cupru. Se ciocăneşte, dând o nouă dimensiune obiectului, prin embosare.

- În continuare, se oxidează suprafeţele care nu sunt tratate cu aur. Pentru aceasta se introduce obiectul într-o baie chimică, care dă o tentă neagră suprafeţei neacoperite cu aur.

- Ultimul pas constă în acoperirea obiectului cu lac, pentru a proteja piesa de oxidare şi a uşura curăţarea acesteia.

Fiecare piesă Credan reprezintă o capodoperă în sine, lucrată cu migală şi măiestrie de cei mai pricepuţi artizani după un meşteşug elaborat, transmis din generaţie în generaţie. Procesului de damaschinizare se alătură luxul celor mai preţioase materiale, ce înnobilează produsul finit  – o operă deosebit de valoroasă, o parte din istoria artei mondiale, dedicată încântării celor mai pretenţioase persoane – regi, prinţi, ambasadori, precum şi acelui om pe care dumneavoastră vreţi să-l răsplătiţi cu un cadou unic, impunător prin valoare şi prestigiu.


Testimoniale

Scrie un review

Scrie un review


Ambalare de Lux

Avantajele Borealy

Dorim ca experiența dvs. cu noi sa fie cu mult peste ceea ce va așteptați, astfel ca scopul nostru este de a va oferi mai mult decât simple produse - dorim sa va oferim Emoții și Sentimente!


Daca luați decizia de a ne acorda încrederea dvs și de a alege cadoul dorit de la noi, va oferim, pe lânga produse frumoase și de calitate, urmatoarele facilitați: • Livrare Gratuită in 24 de ore, pentru comenzile peste 200 lei* (vezi detalii)
 • Ambalare Cadou
 • Personalizarea Cadourilor cu mesajul dorit
 • Felicitare cu textul dorit (vezi modelele disponibile)
 • Garanție 1 An de zile la toate produsele
 • Posibilitatea de a returna produsele în 14 zile și de a primi banii înapoi fara nici o întrebare
 • Fiecare produs conține
  • - Certificat de calitate
  • - Certificat de Garanție
 • Platești Ușor, cum preferi
  • - Cash la Curier - Ramburs
  • - Online cu Cardul de Credit
  • - Transfer Bancar, prin OP
 • Va oferim Consultanța Personalizata în alegerea cadoulul potrivit, în funcție de caracterul și pasiunile destinatarului cadoului
 • Cadourile noastre nu sunt simple produse ci fiecare are "un ingredient secret" care poate fi reprezentat de frumusețe, calitate, sentimente, detalii, poveste, parfum, pasiune, impresii de neuitat
close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.