Ambalare Cadou Gratuita // Bijuterie cadou la comenzile peste 500 lei // TRANSPORT GRATUIT LA COMENZILE PESTE 300 LEI

Clepsidra Pacific by Credan - Made in Spain

1.360 Lei
Stoc epuizat
Cod Produs: MAD522 Ai nevoie de ajutor? 0784.204.166
La achizitionarea acestui produs primiti 68 puncte de fidelitate
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Video (1)
  • Ambalare de Lux
  • Avantajele Borealy
  • Review-uri (0)

Beneficii:

Oferind în dar un articol CREDAN, dăruiţi un cadou cu o înaltă valoare istorică şi culturală, la care se adăugă şi valoarea aurului. Persoana care va primi darul va simţi că primeşte o parte din istoria lumii, transpusă în obiecte decorative impresionante, ce invită la o călătorie în trecut.

Avantaje:

Clepsidra este susţinută de două suporturi în formă de coloane lucrate în unghiuri drepte, elegant decorate cu ornamente aurite. Sistemul de prindere al clepsidrei permite întoarcerea acesteia, iar nisipul din interiorul său este auriu. Oferită în dar, această clepsidră îi va aminti mereu destinatarului că dincolo de toate lucrurile cu care se înconjoară, doar cele cu adevărat importante contează şi chiar dacă nisipul se scurge fără oprire, mai este timp pentru a visa, iubi şi îndrăzni.

Caracteristici:

Material: Lemn de esenţă nobilă, detalii placate cu aur galben;

Mărime: Lungime - 18 cm; Înălţime - 16 cm;

Ţara de provenienţă: Spania;

Brand: Credan.

Povestea Cadoului:

Celebrul brand spaniol Credan – un nume de referinţă în întreaga lume pentru obiectele decorative de lux, executate din cele mai bune materiale şi împodobite cu fine decoraţiuni din aur de 24 carate, ne aduce în atenţie, de această dată, o abordare magistrală a timpului – sub forma unei clepsidre de excepţie. Aceasta este fixată pe un suport oval din lemn masiv, impecabil lăcuit şi într-o nuanţă clasică de roşu închis.

Clepsidrele sunt obiecte decorative ce atribuie un plus de rafinament birourilor, bibliotecilor, livingurilor elegante. Simbol al scurgerii implacabile a timpului, clepsidra oferă, faţă de alte instrumente clasice de măsurare a timpului, posibilitatea de a răsturna scurgerea acestuia, altfel spus, oferă posibilitatea alegerii. „Cu cât s-a scurs mai mult timp prin clepsidra vieţii noastre, cu atât mai clar ar trebui să vedem prin ea”, spunea Jean-Paul Sartre. Poate noi înşine suntem clepsidra dintre pământ şi cer sau, poate, acesta este cel mai izbutit cadou pe care îl puteţi oferi persoanei căreia vreţi să-i readuceţi în atenţie însemnătatea sa pentru dumneavoastră, preţuirea ce i-o purtaţi şi care, iată, a învins chiar şi timpul.

Sursa de inspiraţie a clepsidrei de lux Credan a constituit-o cel mai mare ocean din lume – Pacific,  al cărui nume a fost dat de celebrul navigator Ferdinand Magellan. Este cel mai mare ocean al pământului şi se împarte în două emisfere, cea sudică şi cea nordică. Maeştrii Credan au îmbinat, astfel, simbolul timpului cu numele celei mai mari întinderi de apă din lume, desăvârşind un obiect decorativ pe măsura celor mai sofisticate gusturi.

Povestea Brandului:

Cine este CREDAN şi care este specificul pieselor semnate de prestigioasa companie spaniolă, vă vom explica în cele ce urmează.

Povestea Credan este legată de meşteşugul transmis din generaţie în generaţie în familia Gomez din localitatea spaniolă Toledo şi care, în anul 1965, a dus la fondarea companiei “Creaciones D’Angel”, specializată în reproducerea de lucrări de artă. Un deceniu mai târziu, numele companiei devenea CREDAN – prin alăturarea lui CRE (de la creations) + DAN (de la numele fondatorului, Angel). Schimbarea denumirii brand-ului a fost însoţită de majore investiţii în tehnologie şi dezvoltarea pieţei de desfacere, respectiv în magazine de lux, în cadrul cărora sunt puse la dispoziţia clienţilor produse valoroase, unice, pline de nobleţe şi de valoare intrinsecă.

Calitatea materialelor folosite, inclusiv aurul de 24 carate, precum şi rafinamentul şi eleganţa fiecărei piese în parte, au atras de partea Credan faima şi aprecierea mondială – regi, prinţi, şeici, ambasadori şi alte personalităţi marcante ale lumii devenind clienţi fideli ai prestigioasei companii spaniole. Toate articolele de lux Credan sunt fabricate în Toledo, Spania, şi sunt realizate de o echipă de meşteşugari cu îndelungată experienţă în domeniu. În procesul de producţie sunt folosite numai materiale  de cea mai bună calitate, la baza produselor Credan aflându-se cuprul, aurul de 18 şi 24K, argintul şi esenţe nobile de lemn. În prezent, articolele Credan sunt prezente în 75 de ţări din întreaga lume, prin intermediul celor mai prestigioase şi rafinate puncte de distribuţie, printre care şi Borealy – Cadouri de Lux.

Nota distinctivă a brand-ului Credan, faimos în întreaga lume pentru splendidele obiecte decorative pe care le semnează, constă în elaboratul proces de damaschinizare, menit să confere fiecărei piese o valoare estetică, artistică şi istorică deosebită. Numele acestui proces se datorează originii sale, care este Damasc (Siria). Acesta este procesul de făurire a unor desene folosind fire de aur de 24 şi 18K pe o bază de cupru.Procesul  debutează cu tratamentul mecanic pentru asprirea materialului de bază (cupru), asigurând astfel perfecta aderenţă a aurului. Apoi, sunt aplicate foiţe şi fire de aur de 24 şi 18 carate pentru a crea modelul – desenat, în prealabil, de mână. Pentru a obţine aderenţa perfectă a foiţelor şi a firelor de aur, materialul este ciocănit cu un burin sau cu dorn. Următorul pas este oxidarea zonelor ne-damaschinizate, realizată prin printr-o baie chimică ce conferă întregii piese o atractivă nuanţă închisă ce contrastează cu strălucirea aurului. În continuare, suprafeţele aurite sunt bătute şi procesate pentru a grava detalii de mici dimensiuni pe fiecare dintre ele, contribuind la frumuseţea rezultatului final şi atribuind fiecărei piese în parte unicitate. La final, piesele sunt lăcuite, pentru a le păstra frumuseţea neschimbată de-a lungul timpului.

Iată, succint, paşii procesului de damaschinizare ce înnobilează piesele CREDAN:

- Prin procese mecanice şi chimice se curăţă materialul de bază, întotdeauna cupru pur, pentru a obţine o fixare optimă a aurului. Grosimea bazei de cupru depinde de articolul care va fi produs, fiind cuprinsă între 0,2 şi 1,4 mm.   

- Al doilea pas implică încrustrarea aurului de 18K. Acesta se obţine amestecând aur pur, de 24K, cu argint. Grosimea stratului este de aproximativ 3 microni, aurul acesta are o nuanţă discretă de verde deschis.

- După stratul de aur de 18K, se încrustează un strat de aur de 24K. Acest strat are şi el grosimea de 3 microni.

- Al patrulea proces presupune fixarea aurului pe cupru. Se ciocăneşte, dând o nouă dimensiune obiectului, prin embosare.

- În continuare, se oxidează suprafeţele care nu sunt tratate cu aur. Pentru aceasta se introduce obiectul într-o baie chimică, care dă o tentă neagră suprafeţei neacoperite cu aur.

- Ultimul pas constă în acoperirea obiectului cu lac, pentru a proteja piesa de oxidare şi a uşura curăţarea acesteia.

Fiecare piesă Credan reprezintă o capodoperă în sine, lucrată cu migală şi măiestrie de cei mai pricepuţi artizani după un meşteşug elaborat, transmis din generaţie în generaţie. Procesului de damaschinizare se alătură luxul celor mai preţioase materiale, ce înnobilează produsul finit  – o operă deosebit de valoroasă, o parte din istoria artei mondiale, dedicată încântării celor mai pretenţioase persoane – regi, prinţi, ambasadori, precum şi acelui om pe care dumneavoastră vreţi să-l răsplătiţi cu un cadou unic, impunător prin valoare şi prestigiu.

Dorim ca experiența dvs. cu noi sa fie cu mult peste ceea ce va așteptați, astfel ca scopul nostru este de a va oferi mai mult decât simple produse - dorim sa va oferim Emoții și Sentimente!


Daca luați decizia de a ne acorda încrederea dvs și de a alege cadoul dorit de la noi, va oferim, pe lânga produse frumoase și de calitate, urmatoarele facilitați:Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 AM - 17:00 PM

0784.204.166 office@borealy.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!